top of page
Поиск
  • Ірина Євгеніївна

Автор: Устименко Єлизавета


На даний момент дуже багато шкіл та інших навчальних закладів перешли на дистанційне навчання через епідемію нового вірусу. Одна частина вчителів вважає, що така «нова» форма взагалі нічого гарного не приносить і, скоріше навпаки, погіршує дитячий прогрес у навчанні. Інша - притримується абсолютно іншої думки, мовля, багато учнів вдома почувають себе у декілька разів комфортніше, аніж у навчальному закладі. Та й самі діти не притримуються єдиної думки.


Усе ж, які є переваги та недоліки уроків вдома?

Найбільшою перевагою є, звісно, домашня атмосфера. Дім – це місце, де людина проводить велику частину свого життя, якщо не найбільшу. Тут у учнів більше впевненості, ніж там, де вони, можливо, отримують негативні оцінки та нарікання зі сторони деяких вчителів та однокласників.

іншим плюсом євідсутність жорсткого бар’єру у часі. Саме на домашньому навчанні діти можуть виконувати завдяння тоді, коли їм зручно – зранку чи вдень, коли вони тільки прокинулись, або ввечрі, коли виконали вже все те інше, що вони збиралися зробити. Особливо це добре у тому випадку, коли у учня збитий, непостійний розпорядок дня та він прокидаеться, наприклад, о другій годинї дня. Людина може ще й робити перерви на протязі будь-якого часу, давши собі достатньо часу на перекус, відпочинок та інше. У школі ж ти повинен засвоїти матеріал за поставлений час (від 30 хвилин до години), а перерви зазвичай недовгі – від 5 до 30 хв.

Можливість користуватися інтернет-ресурсами також випадає до переваг. Учень навчається використовувати лише потрібну інформацію та «відсіювати» іншу. А також користування технікою накштал ноутбуку, комп’ютера або смартфону виконує гарну роль у навчанн. У програмах набагато швидше можна писати конспекти, і у разі граматичної помилки штучний інтеллект зможе її виправити.

З недоліків – байдужість деяких дітей до завдань або оцінок, розміщених на сайті. Якщо у навчальному закладі вчитель може пригрозитися викликом батків до школи, поганою оцінкою у щоденник, на який батьки точно звернуть увагу – то тут вчителі можуть лише написати, що поставлять погану оцінку у електронний журнал. Деякі батьки ж не слїдкують за електронним щоденником, а учні цим користуються.

Також дуже вагомим недоліком э неконцентрованість на навчанні. Багато хто через відпочинок відволікається на інтернет і зовсім забувае про уроки, переносячи їх на їншу годину або день.

То домашнє навчання – погано чи добре?

Це залежить від темпераменту, характеру учня. Якщо він або вона краще засвоює матеріал без поспіху, у домашньому одязі та наодинці – звісно, така людина обрала б навчання вдома.

А ось учень, у якого проблеми з концентрацією уваги, який у школі з учителем набагато краще розуміє тему вже підійде навчальний заклад.


1 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page